Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Saithe (Mezgit) Tarifleri

Norveç Okyanus Mezgiti Tava

Bunu biliyor muydunuz...Hamile misiniz? Bu durumda daha çok Omega-3 yağ asitlerine ihtiyacınız olacak. Anne karnındaki bebekler, yağ ihtiyaçlarını annelerinden aldıkları Omega-3 yağ asitlerinden karşılarlar (örneğin; beyin hücrelerinin oluşumunda).

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Okyanus Mezgiti Fileto; derisiz, kılçıksız
  • 1 Demet Kırmızı Turp
  • 1 Adet Salatalık
  • Galeta Unu
  • Kızartma Yağı
  • Maydanoz
  • Limon
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

Üzerlerine isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber serpilen filetolar galeta ununa bulanır. Kızartma yağı tavada ısıtılır. Filetoların her bir tarafı yaklaşık 2–3 dakika kızartılır. Tavadan alınan filetolar sıcak muhafaza edilir.
Salatalık çok ince dilimler halinde boylamasına kesilir, turplar ikiye bölünür. Kızartma yağı ilave edilen tavada salatalık ve turplar devamlı çevrilerek kısa süreli kızartılır. Kızaran fileto ve sebzeler servis tabaklarına alınarak limon ve maydanoz ile süslenir. Patates veya makarna ile servis edilir.
 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın